Dan Brown knalt deze week met zijn nieuwe Robert Langdon-thriller Oorsprong de Bestseller 60 binnen: de paperbackversie komt op 1 binnen, de gebonden uitgave op 12. De Amerikaanse auteur staat daarmee op de positie waar Griet Op de Beeck vorige week binnenkwam met Het beste wat we hebben. Dit boek zakt in de tweede week op de lijst naar de achtste plek.

Er staan deze week opvallend veel kinder- en jeugdboeken in de officiële bestsellerslijst van de CPNB. Het is nog tot en met zondag kinderboekenweek, vandaar. Koop je voor ten minste tien euro aan kinderboeken, dan krijg je het kinderboekenweekgeschenk, Kattensoep van Janneke Schotveld, cadeau.

De eerste oorspronkelijk Nederlandstalige literaire roman na die van Op de Beeck is Kolja van Arthur Japin. Die staat op 25. Hendrik Groen (Pogingen iets van het leven te maken) en Jan Siebelink (De buurjongen) volgen op 35 en 36. Daarna staat Reddende engel van Renate Dorrestein nog op de 51ste plaats.