Alarmerend bericht op de website van Boekblad: Polare sluit vanaf morgen haar winkels. De geruchten over de sluiting gaan al langer rond. De levering van boeken door het Centraal Boekhuis was onlangs stopgezet en na onderhandelingen met grote uitgeverijen onder strikte financiële voorwaarden weer op gang gekomen. Vandaag heeft het CB opnieuw een bericht rondgestuurd dat alle leveringen per onmiddellijke ingang gestaakt worden.

Alle twintig Polare-winkels in Nederland vanaf morgen op slot. Volgens Boekblad is de winkelketen op zoek naar ‘geïnteresseerde partijen’, maar het is zeer de vraag of iemand trek heeft in een noodlijdend concern. Misschien is het een optie dat sommige winkels als zelfstandige boekhandels verder gaan. Het management spreekt over een ‘strategische heroriëntatie’, maar in gewoon Nederlands betekent dat dat het doek gevallen is.

De investeringsmaatschappij ProCures is de eigenaar van Polare, de naam (zelfs door medewerkers regelmatig belachelijk gemaakt) die voortkwam uit de fusie tussen De Slegte en de Selexyz. Die afzonderlijke boekhandelketens stonden toen ook al aan de rand van een faillissement.

0

Reacties