Overname in de Amsterdamse boekenwereld. Athenaeum Boekhandel BV koopt de aandelen in Boekhandel Scheltema (sinds 1853) van Novamedia. Dat is vandaag bekendgemaakt. Paulien Loerts, directeur/eigenaar van Athenaeum Boekhandel BV:

Door samen te werken achter de schermen denken we voor beide boekhandels een gezonde toekomst te kunnen realiseren. Het allerbelangrijkste is, dat we kunnen blijven investeren in de beste boekverkopers, zij zorgen er immers voor dat onze boekhandels fijne plekken zijn, met het beste assortiment en een heel goede service. Novamedia heeft na het faillissement van Polare, nu tien jaar geleden, zeer goed voor Scheltema gezorgd, zo goed dat Scheltema nu weer op eigen benen verder kan doorgroeien.

Beide boekhandels blijven naast elkaar bestaan, maar zullen algemene diensten zoals de klantenservice, import, financiën en personeelszaken delen.

Athenaeum Boekhandel BV bestaat uit Athenaeum Boekhandel en Nieuwscentrum op het Spui, Athenaeum Boekhandel in Zuidoost, Athenaeum Haarlem, Boekhandel het Martyrium, Boekhandel Van Rossum en nu dus ook boekhandel Scheltema.

Novamedia heeft geprobeerd een positie te veroveren op de boekenmarkt, met de overname van uitgeverijen, boekensites, online verkoopkanalen (ECI) en boekhandels, maar die hele poging is mislukt. Met de verkoop van Scheltema heeft Novamedia zich helemaal teruggetrokken uit de boekenmarkt.

Foto via Athenaeum