Uitgeverij Van Oorschot opent zaterdag 22 februari de Van Oorschot pop-upstore, een winkel met alleen werk van Van Oorschot. Het complete Van Oorschot-fonds zal van 22 februari tot en met 29 maart aan de Lange Tiendeweg 23 in Gouda te zien en te koop zijn. Tien schrijvers uit het Van Oorschot-fonds verzorgen op vijf zaterdagen optredens in de winkel (toegang gratis). Deelnemende auteurs zijn onder anderen Detlev van Heest (over Ik ben ik niet van J.J. Voskuil), Frits Abrahams, Stephan Enter, Willem Jan Otten, Nico Dros en Otto de Kat. De pop-upstore voor boeken is niet nieuw, vorig jaar opende Heleen van Royen een (tijdelijke) winkel waar alleen haar eigen boeken werden verkocht.

De Van Oorschot pop-upstore is een initiatief van boekhandel Verkaaik in Gouda en is van zaterdag 22 februari tot eind maart geopend van woensdag tot en met vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Alle optredens beginnen om 14 uur.

Vorige week kondigde uitgeverij Atlas-Contact ook aan dat een aantal schrijvers uit hun fonds lezingen gaat geven in boekhandels.