Het maakt niet uit of je tegenwoordig de grootste bagger schrijft, zolang je maar op tv verschijnt, blijf je de schijn van beroemde schrijfster in stand houden. Of: hoe je een drol kunt verkopen door er een strik omheen te doen. De reacties op Twitter na haar optreden bij Pauw en Witteman zeggen veel, die van Guus Kuyer is hilarisch.

Boekhandelaar Inge Happé van Boekhandel Bloemendaal was ook niet blij met de actie van Van Royen, die volgende week (volgende publiciteitsstunt) een boekhandeltje aan de Warmoesstraat opent en dan alleen haar eigen boek verkoopt. Zo’n steun is ze nu ook weer niet voor de boekhandel.

Vandaag in het magazine van de Volkskrant een diepte-interview over de scheiding van Van Royen en een demonstratie van sextoys, samen met haar dochter. Haar lichaam, haar kinderen, haar privéleven: alles wordt misbruikt om de trash van Van Royen aan de man te brengen.