Mieke van Zonneveld is de winnaar van de vijfde editie van de Turing Gedichtenwedstrijd. Dat is zojuist bekendgemaakt in de Zuiderkerk in Amsterdam. Van Zonneveld wint 10.000 euro voor haar gedicht ‘Nee’.

Mieke van Zonneveld (1989) publiceerde enkele gedichten in voormalig literair tijdschrift De tweede ronde en in het ambachtelijk gedrukte Avantgaerde.

De tweede prijs (€ 1.500,-) ging naar ‘Sisyphus’ van Sven Eugeen en de derde prijs (€ 1.000,-) ging naar ‘Stenenkamer’ van Jan-Willem Dijk (medewerker aan deze site). De beste drie gedichten worden gepubliceerd in De Gids.

De gedichtenwedstrijd is gebaseerd op een formule die in Groot Brittannië en andere landen met succes aandacht heeft gerealiseerd voor bekende dichters en nieuwe talenten. Het gedicht dat de jury het beste vindt, wint. De jury weet niet wie de auteurs zijn.

De jury bestond uit juryvoorzitter Joke van Leeuwen, Rob Schouten (dichter en criticus), Jannah Loontjens (dichter en criticus), David Troch (dichter en winnaar van de derde editie) en Pieter Geelen (oprichter van de Turing Foundation).

0