De Nominaties voor de Biografieprijs 2014 zijn zojuist bekendgemaakt. Naast Branie. Het leven van Mina Kruseman (1839-1922) van Annet Mooij (Balans), De geest in dit huis is liefderijk. Het leven en De Werkplaats van Kees Boeke (1884-1966) van Daniela Hooghiemstra (Arbeiderspers) zijn ook De gefnuikte arend. Het leven van Willem Bilderdijk van Rick Honings en Peter van Zonneveld (Prometheus / Bert Bakker), Marten Toonder. Biografie van Wim Hazeu (Bezige Bij) en Revolte is leven. Biografie van Theun de Vries (1907-2005) van Jos Perry (Ambo | Anthos) genomineerd.

De Biografieprijs is een onderdeel van de Erik Hazelhoff Roelfzema Prijs en wordt om de twee jaar toegekend aan de beste Nederlandstalige biografie die in twee voorafgaande jaren bij een Nederlandse of Vlaamse uitgeverij is verschenen. Eva Rovers won in 2012 de Biografieprijs met De eeuwigheid verzameld. Helene Kröller-Müller (1869-1939). De jury van de biografieprijs 2014 bestaat uit Hans Renders (Biografie Instituut), historica Els Kloek, classicus en auteur Luc Devoldere, journaliste en schrijfster Marja Pruis. Juryvoorzitter is Paul Schnabel.