Op Facebook publiceerde schrijver Richard de Nooy gisteren een brief aan de veelgeplaagde CPNB-baas Eppo van Nispen. De brief maakt deel uit van een langere reeks afwijzingsbrieven van De Nooy.

Waarde Eppo,

Hoewel ik jouw doorzettingsvermogen bewonder, wil ik je graag via deze weg met klem verzoeken om mijn niet langer lastig te vallen met talloze verzoeken om “het Boekenbal luister bij te zetten met [mijn] aanwezigheid.”

de nooyZoals ik al via de telefoon, mail, fax, koerier en vervolgens persoonlijk aan jouw assistent (Mej. Havelaar?) heb uitgelegd, voel ik me niet geroepen om acte de présence te geven bij een gelegenheid waar ik in de rij moet staan om plastic drankcoupons aan te schaffen en waar ik de kans loop om cabaretiers, nieuwslezers, recensenten en ander schorem tegen het lijf te lopen.

Het feit dat je me “graag ziet dansen” en tracht te paaien door het toezenden van tientallen zelf-knutselbare kartonnen dildo’s, doet geen afbreuk aan mijn voornemen om de Stadsschouwburg nimmer meer te betreden alvorens alle schrijvers, zelfs de meest marginale, als eerste een uitnodiging ontvangen.

Mocht je geen gehoor geven aan mijn verzoek, dan zullen dit de laatste Nederlandse letters zijn die ik op papier zet. Ik stap over op het Engels en je ziet mij nooit meer terug.

De keus is aan jou.

Hartelijke groet,

R.

0