Donna Tart krijgt een Pulitzer Prize in de categorie fictie voor haar roman Het puttertje. De Pulitzer Prize is een prestigieuze Amerikaanse prijs die wordt uitgereikt op het gebied van nieuws, kunst en letteren.

De jury schreef:

(…) a beautifully written coming-of-age novel with exquisitely drawn characters that follows a grieving boy’s entanglement with a small famous painting that has eluded destruction, a book that stimulates the mind and touches the heart.

Marleen Nagtegaal besprak vorig jaar de roman van Tartt voor Tzum.info. Ze oordeelde:

Ontelbare sfeerbeelden worden gedetailleerd uitgeschreven, wat prachtige, intrigerende scènes oplevert maar nu en dan ook onnodig vertraagt. De personages blijven wat vlak en worden eerder geobserveerd dan uitgediept, maar de manier waarop Tartt ze portretteert biedt toch ruimte aan een flink aantal interessante karakters.