Om de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs meer schwung te geven, reist schrijver Daan Heerma van Voss in een oude Mercedes langs middelbare scholen om te praten over literatuur. De JongerenliteraTour. Hij wordt daarbij vergezeld door steeds een andere collega-schrijver. Vandaag was Heerma van Voss op pad met Jan van Mersbergen.

Ze waren op weg naar het Vathorst College in Amersfoort, maar onderweg kregen ze autopech. De ANWB moest de oude Mercedes wegslepen. Het verval van de Mercedes kondigde zich al eerder aan. Heerma van Voss schreef eerder in een blog over de LiteraTour:

Donderdag, halverwege Enschede, vloog de magneetsticker van de motorkap af. Het ding flapperde naar achteren, kwam krakend onder een wit busje dat achter ons reed terecht.

Het is niet bekend of de schrijvers nog een bezoek gaan brengen aan het Vathorst College. Een foto ter plaatse:

pech