Robbert Hak van Storytel wil niet publiekelijk reageren op ons bericht gisteren over de shortlist met de genomineerden voor de Storytel luisterboek Award. Nog even kort de vragen naar aanleiding van die nominaties:

* waarom een shortlist als er nooit een longlist is geweest?

* wie zaten er in de jury die de shortlist heeft uitgekozen? In het persbericht en op de site worden hun namen verzwegen.

* is het niet vreemd dat ‘Country Manager’ van Storytel, Robbert Hak, volgens zijn twitteraccount ook voor Rubinstein werkt die met vier van de vijf genomineerde luisterboeken nogal oververtegenwoordigd is in deze sector?

Als je wat verder zoekt dan zie je dat Rubinstein in Nederland de officiële partner is van het van oorsprong Zweedse Storytel. Op de website van Boekblad van 22 april 2013 vertelt Maurits Rubinstein dat dankzij Storytel de luisterboekenmarkt ‘een extra impuls’ krijgt. In dat artikel staat ook dat Robbert Hak zich namens Rubinstein gaat bezighouden met Storytel ‘met een focus op het acquireren van content en de marketing van de dienst in Nederland’.

Kortom: Rubinstein is partner van Storytel Nederland die de Storytel luisterboek Award sponsort waar vier van de vijf boeken door Rubinstein zijn gemaakt. Erg ver hoefde de sponsor niet te lopen om de uitgever te feliciteren. Storytel is gevestigd op Prinseneiland 43 in Amsterdam, evenals uitgeverij Rubinstein.

Prinseneiland

Dit is geen prijs, dit is marketing.