Ze hadden er al een proefuitzending opzitten, maar vanavond is de boekenrubriek van RTL Boulevard echt begonnen. In samenwerking met Bol.com worden twee boeken onder de aandacht gebracht. Omdat we natuurlijk graag terug willen lezen welke argumenten gebruikt worden én omdat wij ook partner zijn van Bol.com helpen we iedereen door hier een transcriptie van de gesproken tekst weer te geven.

boekenclubje rtl boulevard 03 boekenclubje rtl boulevard 02

Winston Gerschtanowitz: We gaan weer lekker over boeken praten, want Albert heeft zich lekker ingelezen, in het vliegtuig waarschijnlijk.

Albert Verlinde: Ja, in het vliegtuig, vorige week op het strand van Sint Maarten, neem me niet kwalijk, geen tijd voor gehad, maar Schitterende ruïnes is een heel mooi boek van Jess Walter. Kijk, als er voor op een boek geschreven wordt ‘Spectaculair meesterwerk’, dan weet ik niet hoe het met jou is, maar dan denk ik altijd: ja, dat zal dan wel. Snap je, zou dat dan echt zo mooi zijn, maar het is echt zo mooi. Het gaat over eigenlijk allerlei mensen die allemaal bezig zijn, allemaal beetje entertainmentindustrie, of het nou films maken is of stand-up-comedy, of scenario’s schrijven is en bij wie heel veel mensen dat niet lukt, dat is een heel klein beetje door dat boek heen verweven. Wereldwijd een hit en onze boekendeskundige Janneke Siebelink heeft het ook gelezen.

[instart filmpje met Janneke Siebelink, werkzaam bij Bol.com]

boekenclubje rtl boulevard 04

Janneke Siebelink: Jess Walter is een Amerikaanse journalist en hij komt uit een heel arm arbeidersmilieu. Zijn vader dronk veel en zijn moeder is overleden tijdens het schrijven aan Schitterende ruïnes, overleden aan kanker. Hij wilde in eerste instantie een eerbetoon aan zijn moeder schrijven. Het is in meer dan 28 landen vertaald inmiddels, er zijn meer dan 2 miljoen exemplaren van verkocht en het wordt verfilmd. Het boek is zo’n succes over de hele wereld omdat het ten eerste een schitterend, heerlijk vakantieboek is. Het is niet een heel moeilijk boek in die zin dat je het kan wegleggen. Het is een hoopvol boek. Het gaat weliswaar over verloren dromen en dromen die je niet hebt kunnen waarmaken.

Albert Verlinde: Ja, en daar gaat het boek dus over. Het wordt verfilmd en we kunnen vanavond melden dat de jonge Richard Burton die in deze film voorkomt gespeeld gaat worden door Daniel Craig. Echt een sterrencast. Wil je meer weten over het boek even naar onze site, hè, eigenlijk onze eigen boekencorner eigenlijk, www.rtlboulevard.nl, waar we ook op luistergebied een boek, de zus van Doutzen, Doutzen Kroes, de zus Rens heeft een boek geschreven over powerrrrrfood, dus eigenlijk zij zegt: dat gezeur altijd dat je weinig moet eten en weet ik niet wat allemaal, je moet gewoon goed eten, leuk eten. En daar heeft ze een boek over gemaakt. Ik kan het nog niet laten zien, want het komt pas 5 juni uit, maar ze komt uit een familie waar ze inderdaad weten hoe je met voeding moet omgaan.

[instart filmpje]

boekenclubje rtl boulevard 05

Voice-over: Rens Kroes krijgt de healthy lifestyle met de paplepel ingegoten. Pa en ma Kroes zijn ook echte gezondheidsfreaks en opeens weet je het dan: je wordt voedingscoach.

Rens Kroes: Mijn oma die is kruidenvrouw, mijn opa is biologische boer? of die was biologische boer en mijn moeder is voedingsdeskundige? Dus ik heb heel veel over gezonde voeding heb ik heel veel over gehoord te horen gekregen?

Voice-over: Ja, de missie van de Friezin is om heel Nederland happy en healthy te krijgen. Haar boek staat bomvol recepten en tips voor een gezonde levensstijl.

Rens Kroes: Ik merk dat mensen op dit moment dat Nederland dat wel nodig heeft en door middel van ze te inspireren dat ze gewoon gezonder eten vind ik het belangrijk dat ze in ieder geval wat bewuster worden. En dat doen heel veel mensen al, maar ja hoe meer hoe beter.

Voice-over: Behalve het recept voor de favoriete cupcakes van de familie Kroes en de verjaardagstaart van neefje Phillon [?] mag ook het favoriete recept van Rens zelf niet ontbreken.

Rens Kroes: In de avond drink ik altijd mijn feelgood-drink en dat bestaat uit kurkuma en gember, zwarte peper en citroen en kamillethee? En honing en dat is ontzettend goed voor je om ook in slaap te komen en voor je huid?

Albert Verlinde: We mogen nog niks laten zien. De binnenkant van het boek is nog een streng embargo, dat mogen we echt niet laten zien, maar wat we wel kunnen doen: als je naar de site gaat, we kunnen drie gesigneerde exemplaren weggeven. Dus op het moment dat het boek uit is, dan komt het boek jouw kant op. Dus als je zegt: Schitterende ruïnes ik wil dat boek lezen of ik wil Powerfood lezen, ga dan naar de site www punt rtlboulevard punt nl.

(je kunt de uitzending hier terug vinden)