Vorige week kraakte recensent Arie Storm in Het Parool De Tien van Das Magazin, vandaag staat het artikel ook in de Leeuwarder Courant. Het literaire tijdschrift kwam eind mei met een lijst van de tien beste jonge schrijvers uit Nederland en Vlaanderen.

Storm vindt het vreemd dat een redacteur van Prometheus mede de keuze heeft bepaald voor Das Magazin: ‘Dat wekt de schijn van partijdigheid. Özcan Akyol, David Pefko en Joost de Vries worden door Prometheus uitgegeven.’

Ook zegt hij dat de schrijvers op de lijst vooral bezig zijn met netwerken: ‘Das Magazin is een vrolijke vriendenclub.’

Volgens Storm ontbreken de drie talentvolste schrijvers van deze generatie op de lijst: Merijn de Boer, Wytske Versteeg en Robbert Welagen.

Ook Tzum kwam met een lijst van de tien beste jonge schrijvers uit Nederland en Vlaanderen.