Uitgeverij Ardesia brengt met De Machiavellist van Arnon Grunberg naar eigen zeggen ‘het eerste bibliofiele e-boek ter wereld.’ Naast het e-boek van De Machiavellist bevat de uitgave het papieren boekje Schrijven alsof je een ganzenveer in je hand hebt en er een rol perkament voor je ligt. De genummerde en door Grunberg gesigneerde uitgave die in een oplage van 149 exemplaren verschijnt is het eerste deel van de Tablet reeks ‘een serie die wil aantonen dat ook digitale boeken in een verzamelwaardige vorm kunnen worden uitgebracht.’

De drager van De Machiavellist is op de achterzijde genummerd en gesigneerd door Arnon Grunberg. Op de voorzijde van de USB-stick is de oorspronkelijke cover van De Machiavellist afgedrukt. 

De Machiavellist verscheen in 1990 in een oplage van 500 exemplaren bij Stichting Casimir.