In Engeland hoeven schrijfsters niet te klagen over literaire prijzen. Zojuist is namelijk de Baileys Women’s Prize for Fiction (voorheen de Orange Prize for Fiction) uitgereikt aan Eimear McBride. Volgens de jury schreef zij met haar debuutroman A Girl Is A Half-Formed Thing het beste boek van afgelopen jaar.

De Baileys Women’s Prize for Fiction is een prijs voor schrijfsters. De literaire prijs ‘celebrates excellence, originality and accessibility in women’s writing from throughout the world.’ Eimear McBride ontvangt £ 30.000.

De roman gaat over een Iers meisje dat opgroeit in een disfunctioneel gezin. Ze heeft een wrede moeder en een verstandelijk gehandicapte broer. Het meisje probeert de innerlijke pijn te bekampen met seksuele excessen.

Het is nog onduidelijk welke Nederlandse uitgever de vertaling gaat brengen.