Tranen met tuiten huilden we toen ons favoriete panellid van het boekenpanel van De Wereld Draait Door uit het programma werd gezet. Wat misten we die poëtische analyses. Gelukkig wordt ze af en toe door een ander programma gevraagd als deskundige. Ze zit nu ook de site Boekenbijlage.nl (nooit van gehoord, maar het bestaat al vrij lang) in het boekenpanel. Voor de maand juli prijst ze Vele hemels boven de zevende van Griet op de Beeck aan. Onze kwisvraag is nu: welke inhoudelijke opmerking maakt ze over dat boek en wat kom je te weten over het boek?

A Dit boek vind ik zó prachtig dat ik het het liefst bij iedereen in de brievenbus wil stoppen!

B Dit boek, waarvan inmiddels de 17e druk in de winkel ligt, won in 2013 de Bronzen Uil Publieksprijs en heeft zijn weg al gevonden naar de liefhebbers. Het verdient een veel groter publiek!

C Koop het daarom bij ons in de winkel, neem het mee op vakantie en laat je meevoeren door het prachtige Vlaamse proza van Griet op de Beeck.

D Als het dan tóch tegenvalt krijg je zonder discussie je geld terug. Zélfs als je er wijn op hebt gemorst of als er zand tussen de bladzijden zit!

E Ze geeft wel een goede analyse, maar die laten jullie vast niet zien. Kijk maar op Boekenbijlage.nl.