David Van Reybrouck, Griet Op de Beeck, Herman Koch, Esther Gerritsen en Arthur Japin zijn te gast in Eus’ Boekenclub dat net als vorig jaar wordt uitgezonden tijdens de Boekenweek. Eus’ Boekenclub scoorde vorig jaar goed voor een boekenprogramma: er stemden dagelijks tussen de 200.000 en 300.000 kijkers af op het boekenprogramma. Presentator Özcan Akyol wordt ook dit jaar bijgestaan door Stefano Keizers.

Deze editie kent een nieuw element: een ontmoeting met een burgemeester, die de kijker vertelt welke tekst grote indruk op diens leven heeft gemaakt. Welk boek of gedicht ontroert, inspireert, geeft rust of zet aan tot actie? We horen het van Hubert Bruls (Nijmegen), Sybrand van Haersma Buma (Leeuwarden), Sharon Dijksma (Utrecht) en anderen.

De leesclub bestaat uit smaakmakers uit de cultuur, wetenschap en sport. Van hoogleraar Beatrice de Graaf tot dj Angelique Houtveen en van presentator Matthijs van Nieuwkerk tot muzikant Kenny B.

Lees hier meer.