Later die vrijdagavond moest iemand met een gebroken heup naar het ziekenhuis, en in die zin kwam Joost Oomen er nog genadig vanaf toen hij tijdens de voorstelling De oversteek crashte met de brommer. Op videobeelden van Klaas A. Mulder zien we hem onderuit gaan. Een kapotte broek en een geschaafde knie hield de dichter er aan over. Hij ging gewoon door: the show must go on. Helaas kon ondergetekende niet bij de voorstelling zijn, maar de reacties waren nogal verdeeld. Tegenover één uiterst negatieve recensie van Job van Schaik in het Dagblad van het Noorden (‘pretentieuze flauwekul’, ‘een ergerniswekkende verspilling van tijd en talent’, 1 ster) hoorde ik gisteren bijna alleen zeer positieve reacties van andere toeschouwers. Op de site van SLAG staat ook een recensie waarin Obe Alkema moeite doet om het stuk te duiden. Op de site van Klaas A. Mulder staat een foto- en videoverslag.

Ik hoop dat er nog een reprise komt van dit stuk: als het je lukt om een verslaggever te tergen terwijl de rest van de bezoekers een aangename middag had, dan daagt het stuk je in ieder geval uit tot stellingname. Er is echter één probleem: tijdens de voorstelling knipt Joost Oomen zijn eigen haar om lokjes uit te delen aan het publiek. Bij meer opvoeringen kan dat tot een kaalslag leiden. Daarnaast verwacht het publiek bij een volgende voorstelling natuurlijk weer een brommercrash, als het kan iets spectaculairder dan de eerste keer.