MaffiamaatEr is iets geks aan de hand met de voorkant van het eerste deel van de thrillerreeks Maffiamaat dat in september uitkomt. Voor- en achternaam van de schrijvers zijn omgedraaid op het omslag van het boek, terwijl in de catalogus de namen wel goed geschreven zijn. Maar misschien schrijven Leon Moszkowicz en Bram de Winter als duo wel zo symbiotisch dat de namen met gerust hart door elkaar gerommeld kunnen worden. De thriller wordt uitgebracht door Betram + de Leeuw uitgevers. Dat de twee vrienden een ‘legal thriller’ zouden uitbrengen was al eerder bekend, niet dat ze hun namen zouden veranderen.

Ook de korte inhoudsopgave van de thriller is interessant: je denkt de hele tijd: over welke advocaat hebben ze het hier?

Maffiamaat 02

De titel Maffiamaat is een knipoog naar ‘maffiamaatje‘: een term van Jort Kelder om de nauwe banden van Moszkowicz met de onderwereld te suggereren.