Op 5 januari kwam Herman Kochs autobiografische Ga je erover schrijven? uit, waarin hij schrijft over zijn ziekte en ‘ijkmomenten in zijn leven’. Nu al staat hij op plek 10 in de wekelijkse bestsellerlijst van de CPNB.

Tommy Wieringa zakt met Nirwana drie plekken en staat op plek 8. En steeds is alles er van Marjoleine de Vos blijft het goed doen: het essay staat op plek 18 (-3). Afslag 23 van Özcan Akyol zakt naar plek 25 (-12). Ook Luister daalt af: plek 33 voor de roman van Sacha Bronwasser (-11). De hardcover-versie is helemaal uit de lijst verdwenen. Voor Rob van Essen geldt hetzelfde verhaal als voor zijn mede-scribenten: Ik kom hier nog op terug zakt, van plaats 28 naar 40. Een plekje lager vinden we Naar zachtheid en een warm omhelzen van Adriaan van Dis: de roman zakt maar liefst 18 plaatsen.

Over nationalisme van George Orwell en Bas Heijne staat op plaats 43 (-18) en Alkibiades van Ilja Leonard Pfeijffer op 44 (-20). Kader Abdolah staat met Voordat het laat wordt op plaats 46 (-15) en Leon de Winter sluit de rij op plek 60 met Stad van de honden (-34). Nog steeds relatief veel literatuur in de lijst dus, al zijn alle werken die er al in stonden gedaald.

Bekijk de gehele opgehipte lijst hier.