Anderhalve week geleden kondigde Twan Huys het nieuws al aan na het Nieuwsuuritem met de weduwe van John Williams, maar toen werd het nieuws niet opgepikt. Vandaag in de rebound: uitgeverij Lebowski heeft de wereldrechten gekocht van de biografie over John Williams. De biografie moet nog geschreven worden, maar de beoogd biograaf is al wel bekend: Charles Shields, die eerder biografieën publiceerde van Kurt Vonnegut en Harper Lee.

Het persbericht van uitgeverij Lebowski meldt:

Opmerkelijk is dat Lebowski niet alleen de Neder-landstalige rechten verwierf, maar de wereldrechten. Dit betekent dat Lebowski de biografie aan uitgevers wereld-wijd kan verkopen. Ook is het mogelijk dat Lebowski de biografie rechtstreeks in het Engels uitgeeft. Het past in de strategie van Lebowski om een meer internationale rol te spelen: eerder werden wereldrechten verworven van de roman van de op tragische wijze overleden Iraanse muzikant Ali Eskandarian: rechten werden al verkocht aan onder meer Faber & Faber, Berlin Verlag en vier andere landen. Ook opereert Lebowski als co-agent voor de Deense classic Vernieling van Tom Kristensen (ism Gyldendal) en het NEIN-manifest van twitterfenomeen NeinQuarterly (ism Regal Literary Agency)