Hanneke Chin-A-Fo en Toef Jaeger, de literaire journalisten van NRC Handelsblad die scoop na scoop scoren, brengen vandaag het nieuws dat Robbert Ammerlaan een nieuwe uitgeverij begint. Ammerlaan (70) stort zich na De Bezige Bij en De Bezige Bij Antwerpen dus weer in een nieuw avontuur. In november komt de eerste catalogus van uitgeverij Hollands Diep.

De Ierse schrijfster Eimear McBride is de eerste auteur die hij gaat uitgeven, vertelt hij aan NRC Handelsblad. Lees verder hier.

Hollands Diep wordt onderdeel van Dutch Media en dat is wel opmerkelijk te noemen, want daardoor gaat Ammerlaan concurreren met zijn oude uitgeverij. In 1999 stapte Ammerlaan over van Ambo Anthos naar De Bezige Bij. In korte tijd trok hij enorm veel schrijvers naar zich toe, naast de schrijvers die hij van zijn oude uitgeverij meenam (zoals John Irving en Donna Tartt).

Uitgeverij De Bezige Bij viert dit jaar haar 70-jarig bestaan.

0

Reacties