In een persbericht op de eigen site heeft uitgeverij De Bezige Bij bekend gemaakt dat Arie Pos de biografie van Gerrit Komrij zal schrijven.

Pos is vice-voorzitter van Het Komrijk – Stichting Gerrit Komrij Huis in Vila Pouca da Beira en houdt zich onder meer bezig met de reorganisatie van de bibliotheek en de archivering en ontsluiting van de literaire nalatenschap van Gerrit Komrij. Hij maakte eerder Portugese vertalingen van onder meer Komrijs operalibretto Vreemde melodieën en van de gedichtencyclus Faust, zoveelste deel.

Arie Pos studeerde Nederlands en Algemene Literatuur Wetenschap in Leiden en promoveerde in 2008 op een proefschrift over literaire chinoiserie. Hij werkte bij het Nederlands Letterkundig Museum in Den Haag en woont sinds 1989 in Portugal. Hij was docent Nederlandstalige letterkunde en cultuur aan de universiteiten van Coimbra, Lissabon en Porto en werkt als literair vertaler Portugees-Nederlands en Nederlands-Portugees. Hij publiceerde over Nederlandse en Portugese literatuur en literair vertalen, onder meer in De Groene Amsterdammer, Filter en Internationale neerlandistiek.