Eergisteren postte jeugdboekenauteur Floortje Zwigtman op haar Facebook-pagina een ‘literaire suïcide-note’ die we op Tzum.info overnamen. Klik hier. ‘Voor mij is het moment gekomen om te beslissen: doorgaan of de plug uit de granaat trekken. Boem: geen boeken meer. Deze auteur stopt ermee. Ze kan haar geld ook elders verdienen,’ schrijft ze.

Op de social media kreeg Zwigtman van collega-auteurs veel bijval, maar schrijfster Charlotte Mutsaers laat een ander geluid horen. Op Facebook noemt zij de literaire zelfmoordbrief ‘slap geleuter’.

(…) ik krijg er een punthoofd van. Geld, geld, geld! Ik heb nog nooit een letter geschreven met de gedachte daaraan! 🙂 Nee, schrijvers móeten er niet van kunnen leven. Het is zeer fijn áls je ervan leven kunt maar dat is iets anders. Man, man, het is één snavelgekletter als het om centen gaat!