We weten niet hoeveel mensen na het lezen van een recensie op onze site naar boekhandel Van der Velde in Leeuwarden (waar Bart Temme werkt) zijn gerend om een boek aan te schaffen. Ook weten we niet of Casper Luckerhof ooit wel eens een klant heeft ontvangen die een boek wilde kopen omdat er op Tzum zo’n mooi stuk stond. We hopen dat boekhandel De Kler in Leiden wel veel bestellingen heeft gekregen dankzij de fijne filmpjes die ze daar online zetten met boekbespreker Maarten ’t Hart. We kunnen alleen zien wie via ons een boek heeft gekocht bij Bol.com.

U kocht daar niet alleen boeken (godzijdank, zuchten de boekhandelaren), maar ook mobiele telefoons, verrekijkers, stofzuigers, steelpannen en eau de toilette (godzijdank zeggen wij op onze beurt die een percentage tussen de 5 en 8 % ontvangen als je via de banners op onze site doorklikt naar blauwe gigant). Maar aangezien het hier een literaire site betreft de boeken die het meest zijn aangeschaft bij Bol.com, via Tzum.

17 exemplaren

Annie M.G. Schmidt – Die van die van u

10 exemplaren

Jeroen Brouwers – Het hout

8 exemplaren

Ida Simons – Een dwaze maagd

Johan Goossens – Wie heeft er wel een boek bij zich?

7 exemplaren

Per Petterson – Twee wegen

Griet Op De Beeck – Vele hemels boven de zevende

6 exemplaren

Herman Koch – Geachte heer M.

5 exemplaren

Robert Harris – De officier

Joke Hermsen – Kairos

Connie Palmen – Logboek van een onbarmhartig jaar

Alex van Ligten – Vertalen van verdriet

4 exemplaren hierna wordt de rij wel heel lang, dus alleen nog de titels:

Aan de rand van de wereld, Augustus, De correspondent, De waarheid over de zaak Harry Quebert, Huwelijksleven, Kameraad Baron, Oorlog en terpentijn, Ripper, Schrijver, Toen ik je zag, Vertrouwd voordelig.

Hoeveel boeken er dankzij Tzum elders zijn verkocht weten we dus niet, maar via de Bol-linken op Tzum zijn er in totaal 1011 boeken naar lezers gegaan.