Gisteren besteedden we aandacht aan een boze Johan Derksen die in Het station (over het Centraal Station in Amsterdam) zou worden opgevoerd als agressieve dronkenlap. Van Casteren liet Tzum weten dat het wat anders ligt.

Er is wat ophef ontstaan omtrent Derksen. Jij schrijft er ook iets over. Maar: Derksen komt helemaal niet voor in het boek! Er is een beveiliger met wie ik op pad was die vertelde over een vervelende voetbalouwehoer, bekend van televisie, die dronken was en tot vijf maal toe het station werd uitgezet. Hij wist niet hoe de man heette, herkende hem slechts van gezicht. Vervolgens hebben anderen geconcludeerd dat het om deze Derksen moet gaan. Inmiddels heb ik begrepen dat het misschien wel Hugo Borst is geweest, dat is ook zo’n voetbalkletskous.

Het boek gaat hier totaal niet over. Mensen zouden het bovendien eerst moeten lezen alvorens conclusies te trekken.

Joris van Casteren hoopt met Johan Derksen in contact te komen om het allemaal aan hem uit te leggen.

casteren derksen