De oproep van schrijvers Jaap Robben en Ilja Leonard Pfeijffer om de biografie van Johan Derksen te boycotten lijkt niet te werken. Beide schrijvers vroegen aan boekhandelaren om hun exemplaren van de biografie terug te sturen naar de uitgeverij na de Derksen-rel, maar deze week staat het boek toch weer in de Bestseller60. Vanuit het niets komt het boek (weer) binnen op plek 23.

Door naar literaire zaken. Met haar nieuwe roman Julia, over de vergeten dochter van keizer Augustus, komt Rosita Steenbeek deze week binnen op plek 30 van de Bestseller60. Lale Gül heeft na weken weer de top tien bereikt met haar debuutroman Ik ga leven (vorige week plaats negentien, deze week plaats negen). Ook Aleksandra van Libris-genomineerde Lisa Weeda zit weer wat in de lift (vorige week plek zestien, deze week plek elf).

Pieter Waterdrinker zakt daarentegen met Biecht aan mijn vrouw in de bestsellerlijst (vorige week plaats 27, deze week plaats 36), de snelste daler is Splinter Chabot met zijn tweede roman als de Hemel genoeg ruimte heeft. Vier weken geleden kwam zijn roman nog binnen op plek vier, maar sindsdien levert hij elke week in, inmiddels staat de roman op plek 46. Hans Goedkoop weet ook nog net een plaats in de Bestseller60 te veroveren met zijn boek over Renate Rubinstein, Vaderskind getiteld. We kijken uit naar zijn volledige biografie over de schrijfster.