Eigenlijk zou het nieuwe boek van Maarten ’t Hart allang verschenen moeten zijn, maar de verschijningsdatum werd uitgesteld omdat de CPNB vreesde dat het nieuwe boek de aandacht zou afleiden van de Nederland Leest-campagne. Nu is het bijna zover. Lezers moeten nog een kleine week op het nieuwe boek van Maarten ’t Hart wachten. Nu al verschijnen er positieve recensies.

Onno Blom besprak het boek vanavond in OBA Live. Hij raadt het boek zeker aan en noemt het een ‘echt moederboek’. Wel vindt hij het ‘een vreemd boek, omdat het opent als een soort biografie uit de negentiende eeuw, maar later tuimelen de verhalen over die moeder over elkaar heen.’ Blom vindt dat Magdalena een ‘heel authentiek boek’ is geworden.

En Jeroen Vullings schrijft vandaag in Vrij Nederland:

De inzet van Magdalena is een levenslang geloofsdispuut tussen moeder en zoon, waarin de schrijver zich te weer stelt met alle intellectuele, bevragende, analyserende vermogens die hij in huis heeft tegen haar rotsvast, onbevraagd geloof. Alleen de muziek bij haar begrafenis brengt ze daarin samen – en deze prachtige getuigenis.