Nederland Leest staat dit jaar niet in het teken van één roman van een Nederlandse auteur, maar zal draaien om het korte verhaal. A.L. Snijders mag een bloemlezing samenstellen met korte verhalen die door de bibliotheken gratis zal worden verspreid. Vanavond schoof hij aan bij De Wereld Draait Door om alvast een voorproefje te geven.

Snijders kreeg de vraag welke verhalen hij in ieder geval zal selecteren voor de bloemlezing. Duidelijk is dat Nescio zal worden opgenomen met het verhaal ‘Dal der plichten’ uit Boven het dal. Ook Simon Carmiggelt en Herman Pieter de Boer zullen zeker worden gebloemleesd. En wie ook niet mag ontbreken volgens Snijders is Remco Campert.

De komende maanden zal Snijders aan de bloemlezing werken. Het is te hopen dat er ook verrassingen in de bloemlezing te vinden zijn. En de jonge schrijvers? Vergeet niet de jonge schrijvers!