Vanaf vandaag ligt de nieuwste roman van Renate Dorrestein (Weerwater) in de winkels, maar je hoeft er niet naar op zoek te gaan in een filiaal van de V&D. Net als andere toptitels. Het warenhuis krijgt namelijk geen boeken meer geleverd van het Centraal Boekhuis.

Jaren geleden hadden de meeste filialen van V&D nog een goed assortiment boeken staan (ondergetekende begon ooit op de boekenafdeling in het warenhuis), maar de laatste tijd verkochten de winkels alleen nog de echte bestsellers. Een backlist was er niet meer te vinden.

Door de abrupte leveringsstop leiden uitgevers en het Centraal Boekhuis geen schade, alle rekeningen zijn namelijk gedekt. Het betekent wel dat er opnieuw talloze verkoopkanalen verdwenen zijn. Anders dan bij Polare hoeft V&D op geen enkele coulance te rekenen. Secretaris Martijn David van Groep Algemene Uitgevers (GAU) zei tegen Boekblad:

Het is anders dan destijds met Polare dat vrijwel alleen boeken verkocht. Dit is een grootwarenhuis waar boeken maar een klein onderdeel is.