Freek de Jonge schrijft vandaag in een open brief op zijn site aan Ronald Giphart dat diens radiocolum ‘een hoop shit’ heeft opgeleverd. Een korte samenvatting van het voorafgaande. In het Vlaamse tv-programma Bart en Siska reageerde hij op het nieuws dat de burgemeester van Aalst een kogelwerend vest wilde dragen. Een vorm van uitlokking en hij maakte een vergelijking met Charlie Hebdo. Dat viel niet goed bij Ronald Giphart die zijn radio-column bij de Vara eraan wijdde. Luister die column die begint met ‘Allah is groot, Allah is machtig, Allah heeft een lul van een meter tachtig’ hier na.

Naar aanleiding van die column kreeg De Jonge blijkbaar weer veel commentaar en daarom schreef hij vandaag een open brief terug.

freek

Bij het soort shit dat De Jonge over zich heen kreeg, dacht hij vast aan dit soort tweets: