Vanavond gaat de verfilming van Fifty Shades of Grey in première, er wordt een stormloop verwacht. Zelfs in Zeeland moeten in bioscopen stoelen bijgezet worden. Een gekkenhuis.

De trailer die eerder al vrijgegeven is, beloofde weinig goeds. De clichés in taal zijn vervangen door filmclichés en het ziet er allemaal nogal steriel uit. Vlaamse recensenten die Fifty Shades of Grey inmiddels zagen, kraken de boekverfilming. Het is nog even wachten op de Nederlandse pers.

De Vlaamse krant De Morgen geeft de film één ster:

Blij verrast. Dat was het overheersende gevoel toen het scherm zwart werd na de visie van Fifty Shades of Grey. Blij omdat het gedaan was, want tijdens de film had ik toch wel enkele keren ‘rood’ willen roepen.

De Standaard noemt Fifty Shades of Grey een ‘een zaaddodend saaie film’:

Nu staat of valt het sexy gehalte van een film niet met de hoeveelheid frontaal mannelijk naakt, maar de pudeur in Fifty shades is op het potsierlijke af. (…) Aan de seks in Fifty shades komt geen zweet, geen geil vocht, geen sperma te pas. Al evenmin komt er bloed bij kijken, ook niet als Grey alles op alles zet met zijn broeksriem. Geen schram, geen rode plek of striem krijgen we te zien. Had dat de opwinding verhoogd? Misschien niet, maar het zou de geloofwaardigheid zeker ten goede komen.

Humo geeft twee sterren:

En, eerlijk gezegd: ook de sm-kozerijen – waar het toch allemaal om te doen is – vielen ons wat tegen. Dat gedoe met dat ijsblokje? Dat triestige potje billenkoek? Wat een mietje, die Mr. Grey! Waar waren de tepelklemmen, de mondknevels, de pinwheels, de spankingbokken? Waar in die vijftig tinten grijs zit nu eigenlijk het uitdagende, het prikkelende, het pikante, het stóúte?

Dat de verfilming voor hilariteit zorgt, blijkt ook uit onderstaand filmpje uit The Tonight Show van Jimmy Fallon.

http://youtu.be/aM-fygXsYik