Het korte verhaal is booming. Na de oprichting van de Week van het Korte Verhaal en de J.M.A. Biesheuvelprijs, gaat ook Nederland Leest aan de haal met het korte verhaal.

A.L. Snijders stelt namelijk een verhalenbundel samen met een staalkaart van korte verhalen uit de Nederlandstalige geschiedenis die tijdens de campagneperiode van zondag 1 november tot en met maandag 30 november in een oplage van honderdduizenden exemplaren gratis door de openbare bibliotheken aan hun leden zal worden verstrekt.

Zelf zal Snijders met zijn zkv’s reageren op verhalen in deze bundel. Speciaal in dit jubileumjaar verschijnt er in elke provincie een aparte editie: de Nederland Leest-bundeling, aangevuld met korte verhalen uit de regio.

In november is de tiende editie van het landelijke evenement. Vorig jaar stond Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart centraal.