Terwijl het boek Stadium IV van Sander Kollaard gisteren werd gepresenteerd in boekhandel Venstra in Amstelveen, werd aan de tafel van De Wereld Draait Door bekend gemaakt dat de roman Boek van de Maand werd. Uitgever Menno Hartman van uitgeverij Van Oorschot over wat er gebeurde in de boekhandel:

‘Aan het einde van de presentatie, toen Sander Kollaard het boek aan zijn zieke moeder had overhandigd, en zij een praatje had gehouden en het ruim aanwezige publiek dat bewogen had aangehoord, kwam de boekhandelaarster van Venstra, Amstelveen, Annemieke op me af met een telefoon in handen. En stelde me zo in staat ideaal getimed het publiek op de hoogte te stellen van de keuze van De Wereld Draait Door voor het onderhavige boek. Ik denk dat niet vaak zo’n goed getimede vrolijke mededeling na zo’n emotioneel moment plaatsvond.’

Vanmorgen, een paar uur na de presentatie, was de hele eerste druk al uitverkocht. Hoeveel exemplaren gaan jullie bijdrukken?

‘10.000 voor de tweede druk, er zijn er vandaag en tot gisteren 4.000 verkocht, mede dankzij de goed inkopende zelfstandige literaire boekhandel, die zich door argumenten en enthousiasme laten overtuigen, ook als een naam nog onbekend is.’