‘Op dit moment vindt er nog onderhoud aan de website plaats,’ staat te lezen op de nieuwe internetpagina van Singel Uitgeverijen (ook de naam Singel Uitgevers wordt trouwens nog door sommigen gebezigd). Wat in ieder geval al opvalt, is dat de verschillende uitgeverijen die onder Singel Uitgeverijen een eenheid uitstralen op de site.

De boeken en auteurs van de verschillende uitgeverijen staan gebroederlijk naast elkaar. Sinds mei 2014 hebben de uitgeverijen Querido, de Arbeiderspers, Nijgh & Van Ditmar en Athenaeum – Polak & van Gennep zich ontworsteld van WPG Uitgevers. Ze zijn zelfstandig verder gegaan onder de naam Singel Uitgeverijen.

Afgelopen weken verhuisden de uitgeverijen naar een gezamenlijk pand aan het Spui in Amsterdam en nu is de site dus ook in de lucht. De website kent een strakke vormgeving. Elke uitgeverij heeft ook een nog een speciale pagina, maar dat is niet veel meer dan een overzicht van net verschenen titels van desbetreffende uitgeverij en een overzicht van de auteurs uit eigen stal.

Er wordt duidelijk weer gerefereerd aan de geschiedenis en de zelfstandigheid van de verschillende uitgeverijen. Van elke uitgeverij staat namelijk het jaar van oprichten vermeld. Te beginnen met Nijgh & Van Ditmar (1837) en eindigend met Uitgeverij Q (2007).

Ook het self-publishingplatform Brave New Books en de Querido Academie hebben een plaats gekregen op de nieuwe website.