De Singel Uitgevers (Querido, Q, Nijgh & Van Ditmar, Athenaeum-Polak & Van Gennep en De Arbeiderspers) gaan verhuizen naar het Spui. Per 1 januari 2015 is Spui 10A het nieuwe adres. De uitgeversgroep huurt de bovenste twee verdiepingen van het Afrikahuis, waar vroeger boekhandel Scheltema gevestigd was.

WPG, waar Singel Uitgevers onderdeel van is, heeft al haar uitgeverijpanden verkocht, waaronder Singel 262. Per 1 januari 2015 moeten de panden leeg zijn, dus de uitgevers zullen op 29 en 30 december gaan verhuizen. De ligging van het nieuwe pand is in ieder geval goed; het ligt naast het American Book Center en geeft uitzicht op boekhandel Athenaeum. Ook Scheltema zal na hun eigen verhuizing in de buurt liggen.

Aan horeca ook geen gebrek: café’s De Engelse Reet en De Zwart zullen de uitgevers en hun bezoek met open armen kunnen ontvangen. Grotere presentaties zullen mogelijk gegeven worden in het Esprit Café van de Esprit-winkel waarboven de uitgevers zich vestigen.

De verhuizing is niet van invloed op de plannen van WPG om een literatuurhuis op te richten. Daarvoor zijn ze nog steeds op zoek naar een goede locatie.

(Foto: M.M. Minderhoud)