Het lijkt wel of het eindredacteurschap bij Tzum direct leidt tot een betaalde baan. Raakten we in november Marleen Nagtegaal al kwijt aan Dichters in de Prinsentuin, twee weken geleden kreeg ook haar vervanger Timen Kraak een betaalde fulltime job. Heel goed allemaal, maar dat betekent dat we opnieuw op zoek moeten naar een eindredacteur die veel werk voor niets wil doen.

Vorig jaar rond deze tijd zochten we eindredacteuren en recensenten omdat we groeiden naar 50.000 bezoekers per maand, een half jaar later zaten we boven de 70.000 bezoekers per maand en aan het begin van dit jaar gingen we over de 90.000 bezoekers.. Om dat allemaal in goede banen te leiden, zoeken we dus een extra eindredacteur (naast Suzanne van der Beek, Djuna ter Beke, Rieuwert Krol, Bart Temme en hoofdredacteur Coen Peppelenbos).

We werken binnen de redactie met dagen waarop een eindredacteur verantwoordelijk is voor de inhoud. Elke eindredacteur heeft één of twee dagen waarop hij beschikbaar is om achter nieuws aan te gaan en artikelen te redigeren. De eindredacteuren verdelen de inkomsten uit de reclamegelden, dat is een aardigheidje (rond tien euro), meer niet.

– Je moet beschikken over een vlotte pen;

– Je moet zelfstandig literair nieuws vinden;

– Je moet om kunnen gaan met een wordpressomgeving;

– Je moet natuurlijk van literatuur houden en bij onze website willen horen en een dag per week beschikbaar zijn.

Aantoonbare ervaring met het schrijven voor een website is een pre.

Als je interesse hebt, laat het ons dan weten. Stuur een cv in en de eindredacteuren zullen laten weten of we je binnenkort opnemen in ons team. Mail ons hier.