We zouden het bijna vergeten, maar het is Literatour! Literatour? Ja, de Boekenweek speciaal voor jongeren! Kennelijk moest de naam van die speciale Boekenweek vooral veel vragen oproepen. Maar goed, verschillende schrijvers trekken nu de scholen in om de literatuur aan de man te brengen onder scholieren.

Onder andere Mirjam Mous, Mano Bouzamour, de broertjes Heerma van Voss en Peter Zantingh verspreiden het literaire woord. Sommigen houden een blog bij voor de Literatour-site. Ook Ernest van der Kwast bezoekt verschillende scholen in het land.

Van der Kwast heeft een creatieve manier gevonden om boeken te verloten tijdens zijn optredens op de middelbare scholen. Hij gaat met leerlingen handjedrukken. Leuk als je wint, maar er staat ook iets tegenover als je van Van der Kwast verliest.

kwast