Waarom nemen alle auteurs Drenthe toch altijd als een soort hel op aarde voor schrijvers? Het is de provincie van de meest geïnteresseerde lezers. Maar, Dagblad van het Noorden, na Yvonne Kroonenberg, Maarten van Rossem, Peter Middendorp, actrice Marieke Heebink, kunnen we nu de volgende opmerking van de jonge debutante Niña Weijers bijschrijven: ‘Soms heb ik er genoeg van als ik weer naar een of ander dorp in Drenthe moet.’

Weijers zegt het in de rubriek van de Volkskrant online ‘Nieuwsbreak‘. Daarin wordt ze ook gevraagd wat ze vindt van de actie van Lebowski om auteurs 15% van de inkomsten van nevenactiviteiten af te dragen. Na een paar positieve opmerkingen over Lebowski en uitgever Oscar van Gelderen (‘innovatief’), zegt Weijers:

Als je 15 procent moet afdragen voor optredens die de uitgeverij voor jou regelt, dan kan ik dat nog begrijpen. Maar zaken die je zelf regelt? Lezingen en columns?

Meedoen met een groepje auteurs zoals de ‘Achievers’ van Leboswki ziet Weijers ook niet zitten:

Je wilt als schrijver toch niet in zo’n mal gegoten worden? Bij zo’n groepje horen, daar zou ik me sowieso al direct tegen afzetten.

Lees het totale stuk hier.