De nominaties voor de Gouden Lijst en de Jonge Jury zijn zojuist bekendgemaakt. Genomineerd in de categorie oorspronkelijk Nederlandstalige boeken zijn: De gans en zijn broer van Bart Moeyaert (Querido), Honderd uur nacht van Anna Woltz (Querido) en Overspoeld van Gideon Samson (Querido). Genomineerd in de categorie vertaald zijn:15 dagen zonder hoofd van Dave Cousins, vertaald door H.C. Kaspersma (Moon) en Onder de ketchupwolken van Annabel Pitcher, vertaald door Ellis Post Uiterweer (Moon).

De Gouden Lijst is de juryprijs voor de beste jeugdboeken in de leeftijdscategorie van 12 tot 15 jaar. De vakjury bestaat uit Julienne van den Heuvel, Jolanda Hugens, Helma van Lierop (juryvoorzitter), Fleur Perneel en Jos Walta. Aan de prijs is per categorie een bedrag van € 1.500,- verbonden. 

Honderd uur nacht van Anna Woltz is ook genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. Andere genomineerden zijn De boogschutter van Hirado van Rob Ruggenberg (Querido), Promille van Helen Vreeswijk (Unieboek),Shock van Mel Wallis de Vries (De Fontein) en Wreed ook van Mel Wallis de Vries (De Fontein).

De winnaars worden tijdens de Dag van de Jonge Jury 15 april 2015 in TivoliVredenburg bekendgemaakt.