‘Slinger Singer naaimasjien Hoort Hoort Floris Jespers heeft een Singernaaimasjien gekocht’. De eerste woorden van ‘Huldegedicht aan Singer’ van Paul van Ostaijen kent iedereen. Het handschrift van het gedicht werd bij het Brusselse veilinghuis The Romantic Agony afgehamerd op 9000 euro. Het handschrift was lange tijd in bezit van Gaston Burssens, meldt het veilinghuis. Ook lotnummer 815, tien handgeschreven en gesigneerde brieven van Paul van Ostaijen, gingen weg voor 9000 euro.

Nog meer interessante stukken voor de liefhebber van de Nederlandstalige letteren kwamen ter veiling, zoals een brief van Multatuli aan een Franse ontvanger.

In de brief trekt Multatuli ook nog eens van leer tegen “le catholicisme que je déteste presque autant que le protestantisme” en de Jezuieten die hij vergelijkt met “des serpents à sonettes”.

De brief leverde 2000 euro op.