De organisatie City2Cities zal tot op het laatste moment in spanning zitten, want de vorige keer dat Michel Houellebecq naar Nederland zou komen verdween Houellebecq van de radar. De presentatie van de Nederlandse vertaling van Soumission, Onderworpen, zal in Utrecht gepresenteerd worden. Uit het persbericht:

Frankrijks meest gelezen schrijver Michel Houellebecq komt op zaterdag 16 mei naar Nederland. Hij treedt op tijdens het tweedaagse internationale literatuurfestival City2Cities dat plaatsvindt in Utrecht. Ook verschijnt eerder die week de Nederlandse vertaling van zijn recente en omstreden roman Soumission, in het Nederlands Onderworpen geheten. Het boek veroorzaakte al voor verschijnen ophef, die alleen nog maar werd aangewakkerd door de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs.

Tijdens City2Cities wordt de roman Onderworpen gepresenteerd en gaat Michel Houellebecq in gesprek met zijn vertaler Martin de Haan. Tevens wordt het boek Aan de rand van de wereld: Michel Houellebecq ten doop gehouden, waarin De Haan zijn fascinatie voor de schrijver duidt. Martin de Haan heeft een jarenlange persoonlijke band met Houellebecq en is als geen ander thuis in diens leven en werk.