Het paradoxale effect van de actie van kunstenaar Dolf Verlinden tegen de slogan ‘Ga eens aan het Werkman’ is dat nu meer mensen dan ooit weten dat er een festival is rond H.N. Werkman. Schrijver en NRC Handelsblad-recensent Rob van Essen staat achter de actie van Verlinden: ‘Op een filmpje bij het artikel is te zien dat kunstenaar Dolf Verlinden alvast onverschrokken en uiterst kalm is begonnen met een spuitbus de posters te corrigeren waarop deze gruwelijke vondst is afgedrukt.’

In de reacties onder het nieuws schaarden ook journalist Jan Haerynck, stripmaker Jesse van Muylwijck en de directeur van het Artistiek Bureau zich achter de actie. Op Facebook stelde uitgever Anton Scheepstra van Passage zich ook op onder de tegenstanders: ‘Helemaal met je eens: een beschamende slogan.’

In het Groninger Museum konden vanmiddag speciale genodigden alvast naar de tentoonstelling over Werkman.