De lezers van Tzum zullen de naam van Dolf Verlinden regelmatig tegenkomen als fotograaf, maar Verlinden is in eerste instantie schilder. Daarom waren we ook wel blij om de column van Peter Middendorp in de Volkskrant te lezen. In die column beschrijft Middendorp de aankoop van een (deel van een) kunstwerk van Verlinden.

Nu hangen ze in de kamer – drie witte vellen met een fragment van de cirkel erop, een rechtopstaande rechthoek, die naar rechts afbuigt, alsof iemand, toen de inkt nog niet helemaal droog was, er stiekem tegenaan heeft geduwd. Als je het leuk vindt, kun je de cirkel in gedachten afmaken: dan loopt ie bovenlangs door het plafond en onderlangs door de vloer naar buiten, waarna hij zich weer sluit in de achtertuin.

Je kunt van 18 tot en met 27 maart een tentoonstelling van het werk van Verlinden zien in galerie National 55 in Antwerpen of bekijk het werk van Verlinden op zijn eigen website.