Vijf jaar geleden overleed dichter Driek van Wissen. Op 21 mei wordt hij door vrienden, dichters en muzikanten herdacht op Driekdag. Zo meldt Joep van Ruiten vandaag in Dagblad van het Noorden. De festiviteiten vinden plaats in Groningen.

Driek wordt op 21 mei op vele manieren geëerd. Er zijn dichters die zijn werk voordragen (Jean Pierre Rawie, Jan Boerstoel, Jan Kal, Kasper Peters en Ben Hoogland, winnaar van de sonnettettencompetitie). Muzikanten Melvin Bonnet en George Welling maken muziek geïnspireerd door Drieks poëzie.

Het initiatief komt van Kasper Peters, stadsdichter van Groningen. Driek was erg belangrijk voor Groningen en haar dichters. Dichters konden bij Driek terecht voor advies, zo vertelt Peters. Ook trad hij veel op in Groningen. “Hij heeft voor de stad Groningen veel betekend, maar misschien nog wel meer voor de poëzie.”

Driek van Wissen (1943-2010) debuteerde in 1978 met Het mooiste meisje van de klas. Daarna volgden nog vele bundels en ook schreef hij voor het Dagblad van het Noorden. Van 2005 tot 2009, in de laatste jaren van zijn leven, was Driek Dichter des Vaderlands.

Reis je 21 mei af naar Groningen, dan krijg je naast gratis entree ook nog een cadeautje, ontworpen door Frans le Roux en Bruno Beukema. Het programma duurt van 17.00 tot 19.00 uur, inloop vanaf 16.30 uur.

Locatie: Café Wolthoorn & Co aan de Turftorenstraat in Groningen.

Meer informatie: SLAG Groningen

Foto: Jan Glas