Hoe zet je mensen aan tot lezen? Niet met gedegen recensies, maar met interviews met schrijvers. Althans, dat denkt de Vlaamse uitgever Koen Van Wichelen. Hij bracht vorige week een nieuw tijdschrift op de markt: Boeken magazine.

In het eerste nummer mag nieuwsanchor Birgit Van Mol bijvoorbeeld vertellen over haar lievelingsboek, er staat een interview in met kookgoeroe (en voormalig model) Pascale Naessens en Herman Brusselmans kruipt in de huid van een interviewer.

Thrillerschrijver Pieter Aspe is blij met de glossy: ‘Je moet af en toe iets van je laten horen, anders maak je mee wat Jef Geeraerts meegemaakt heeft, dat een journalist dacht dat hij al dood was.’

De eerste oplage van het magazine telt 20.000 exemplaren. Op Facebook schrijft iemand:

is wel heel erg (journalistiek) oppervlakkig; ons-kent-ons stoort mij; niets kritisch en totaal geen poëzie – ik zal het tweede nummer nog eens proberen en dan beslissen (maar het zal veel boeiender, rijker, (meer echt literair) moeten worden…

Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be