Ze braden de boter er wel uit bij Meulenhoff. Na het succes van Pogingen iets van het leven te maken, Het geheime dagboek van Hendrik Groen 83 1/4 jaar komt er een grote letter-editie, een verjaardagskalender en het belangrijkste: een vervolg. Voor januari 2016 staat Zolang er leven is op het programma, met als ondertitel Het tweede geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar. Intussen wordt er nog druk gespeculeerd wie de schrijver zou zijn. Een kleine kring weet het al, maar als we de gokjes op dit blog (volgens een van de reacties is één naam de juiste) onder elkaar zetten dan krijgen we:

Arnon Grunberg

Michiel Stroink

Stijn Aerden

Joubert Pignon

Marcel van Roosmalen

Michiel Eijsbouts

Peter de Smet

Youp van ’t Hek

Herman Finkers

Bert Keizer (2 x)

Sylvia Witteman

Remco Campert

Henk Hofland

P.F. Tomése

Aaf Brandt Corstius (2 x)

Liza van Sambeek

Robert Vuijsje

Op Tzum werd het dagboek van Hendrik Groen besproken door Guus Bauer.