Na het overlijden van Drs. P staan de kranten en het internet vol met verhalen en anekdotes over de tekstdichter. Ook Tzum.info deed een duit in het zakje. Momenteel gaat er een filmpje viral op Facebook dat wij u niet willen onthouden.

Drs. P, die de afgelopen jaren in een verzorgingstehuis doorbracht, werd in januari van dit jaar namelijk door Dennis Hilgers gefilmd in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam. Op de piano in de hal van de bibliotheek speelde Ringo Maurer het lied ‘De zusters Karamazov’. Drs. P was ter plaatse en zong de tekst mee. Het leverde onroerende beelden op.

Hilgers schrijft:

In januari zag ik hem nog in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam. Hij zong daar mee met iemand die daar in de hal de ‘openbare’ piano bespeelde.

De meeste voorbijgangers viel het niet op dat er iets bijzonders aan de hand was. Ik maakte er met mijn iPhone dit filmpje van.

Bekijk op de Facebook-pagina van Hilgers de beelden.

En op YouTube: