Mooi dubbelinterview in NRC Handelsblad waarin Jessica van Geel en Jannetje Koelewijn Daan Heerma van Voss en Johan Derksen ondervraagd worden. Derksen erkent binnen de boekenwereld alleen het verschil tussen goedverkopende boeken (die van hem) en slechte boeken (de rest). Van literatuur en grachtengordeltypes moet hij niets hebben. Over het gebouw van De Bezige Bij waar VI-boeken sinds kort bij hoort: ‘Het kost me anderhalf uur om er te komen en dat alleen maar omdat die deftige auteurs die voor geen meter verkopen het vervelend vinden als ze naar een industrieterrein moeten langs de snelweg.’ Over Tommy Wieringa: ‘Wij kregen die prijs voor Gijp en toen zei hij met zó’n gezicht dat de afdeling pulp had gewonnen. Maar ik hou dus wel zijn uitgeverij overeind.’ Over A.F.Th. van der Heijden: ‘In de Van Miereveldstraat – dwaalt er zo’n literaire auteur door het pand, ziet de ingelijste covers van onze bestsellers hangen en trekt een vies gezicht. Ik heb het over meneer Van der Heijden.’

Daan Heerma van Voss prikt vervolgens subtiel door de pose van Derksen heen. Aanbevolen voor de zaterdag.