Gisteren is volstrekt onverwacht uitgever Peter van der Heijden van Strip2000 overleden. Strip2000 waar hij eigenaar van was heeft een groot aantal jonge stripmakers onder haar vleugels. Op de site van de uitgeverij staat gemeld dat nog bekeken wordt hoe de uitgeverij voortgezet zal worden. Peter van der Heijden is 40 jaar geworden.

Op de site van Ype Driessen die zijn diverse fotostrips ook uitbracht bij de uitgeverij en ook een strip maakte over de uitgeverij staat een in memoriam.

Ook anders dan in De Uitgeverij: Peter was warm, geïnteresseerd en betrokken. Als je eens niet zo lekker in je vel zat, had Peter dat meteen in de gaten: “Driessen, met zo’n kop verkoop je geen boeken! Wij gaan koffie drinken!” De talloze stripmakers en medewerkers die hij aan Strip2000 wist te binden, gaf hij het gevoel in een familie opgenomen te zijn.

Ook op de site van de Haarlemse Stripdagen wordt stilgestaan bij het overlijden van Van der Heijden.

Van der Heijden was een gedreven, energiek en geliefd mens en was niet meer weg te denken uit de stripwereld. Hij zal gemist worden – door zijn medewerkers, zijn auteurs, zijn lezers en iedereen die ook maar iets met de stripwereld van doen heeft.

(foto: Ype Driessen)

0

Reacties